PET TIBETANACA: vežbe za dužu mladost i psihičku stabilnost

Sistem sastavljen od lakih vežbi postao je popularan širom sveta, jer uz malo truda i vremena ponovo se možete osetiti snažnim, gipkim i zadovoljnim.

ostale slike u galeriji

Za ove jednostavne vežbe, poznate pod nazivom ''pet tibetanaca'', nisu vam potrebni ni posebni uslovi niti dobra fizička spremnost, a višestruko su korisne jer obnavljaju organizam bez obzira na pol, godine ili kondiciju. Stoga nije ni čudo što je svet u poslednje vreme prosto poludeo za njima. 

Vežbe traže minimum vremena i truda u toku dana, ali će vam zato povećati snagu i učiniti vas gipkim i psihički stabilnim, vraćajući vam fizičku kondiciju i pružajući vam osećaj zadovoljstva. Mogu da ih rade i deca i stari - dovoljni su samo prostirka i slobodan kutak u stanu ili, još bolje, na terasi ili na travi.

Poštujte redosled

Vežbe započnite onim redosledom kojim su predstavljene, od prve do pete. Svih pet vežbi radi se sa istim brojem ponavljanja. Na početku ih ponovite onoliko puta koliko vama odgovara - nekome će biti dovoljno tri ili pet, a nekome devet ili 11. Važno je da uvek počnete neparnim brojem ponavljanja (jedan, tri, pet, sedam...), i da ga svake nedelje povećavate za dva puta, sve dok ne stignete do broja 21. Od tada nastavljate u istom tempu, bez povećavanja broja ponovljenih vežbi.

U našoj galeriji, pogledajte ilustrovan i objašnjen postupak vežbanja.

Tekst: Vesna Stanimirović
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt