Ravan stomak bez dijete i teretane: vežite konac oko struka za jake trbušnjake

Evo kako da uz običan konac napravite čudo od svojih trbušnjaka. Trik je smislila jedna britanska fizioterapeutkinja...

Ravan stomak bez dijete i teretane: vežite konac oko struka za jake trbušnjake Foto: Profimedia

Fizioterapeuti su pronašli novi način koji će pomoći da sačuvate stomak ravnim i zategnutim.

Ispostavilo se da običan konac, vezan oko struka, pomaže čoveku da dostigne zategnut stomak, bez dosadnih vežbi u teretani.

Vodeći britanski fizioterapeut Semi Margo tvrdi da konac vezan oko struka stalno opominje čoveka o neophodnosti zatezanja trbušnih mišića.

VIŠE: Brze vežbe bez upale mišića: 4 izdržaja za ravan stomak i zategnute ruke i noge

"Uzmite konac, vežite ga u struku oko trbušnih mišića. Fiksirajte ga na polovini uzdisaja, tako da ga kod izdisaja osetite. Pitisak konca stalno će vas podsećati na neophodnost zatezanja mišića. Radićete to u toku celog dana: šetajući, stojeći, sedeći, za vreme posla i kod kuće. Pokušajte da ne skidate konac, koliko god dugo možete da izdržite. On će vam obezbediti ravan stomak i poboljšati držanje vašeg tela", kaze Semi.

Ovakve vežbe rade se gotovo danonoćno, što je mnogo puta efikasnije od vežbanja tri puta nedeljno. Semi tvrdi da  njegova jednostavna metoda pomaže ljudima u ostvarenju željenih rezultata sa manjim psihološkim i fizičkim troškovima.

Unutrašnji trbušni mišići, verovatno su jedini u ljudskom telu koje se ne treniraju dinamičkim opterećenjima. Samo statika. Stalno zatezanje trbušnih mišića (uvlačenje stomaka) je vežba koja dovodi do ravnog stomaka.

Izvor: Kurir
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt