VODA SA KOPRIVOM KOŠTA 0 DINARA A POKREĆE NAJVAŽNIJE PROCESE U TELU: više vitamina C nego limun, više karotena nego šargarepa

Voda sa koprivom vrlo je ukusna iako nema ni šećera ni limuna ili limuntusa. Možete je pripremiti i sa kiselom vodom, ko voli - još je lepša!

VODA SA KOPRIVOM KOŠTA 0 DINARA A POKREĆE NAJVAŽNIJE PROCESE U TELU: više vitamina C nego limun, više karotena nego šargarepa Foto: Shutterstock

Čuli smo za ispijanje vode sa limunom, raznim začinima i dodacima, ali danas vam predstavljamo neobičnu verziju sa stotinu blagodeti - vodu sa koprivom!

Ovaj recept se masovno primenjuje u Rusiji jer pruža snagu i energiju, a kažu da je odličan i za dojilje, jer podstiče laktaciju, piše Stil.

Stvar je u tome što je kopriva svojevrsno skladište veoma važnih vitamina. Sadrži dva puta više vitamina C od crnih ribizli i limuna, više karotena nego šargarepa, dosta vitamina E, kao i fine količine gvožđa, magnezijuma, kalijuma, flavonoida i različitih organskih kiselina.

Kopriva popravlja i aktivira najznačajnije procese u telu, poput metabolizma, povećava otpornost dobrih bakterija na štetna dejstva iz okoline, jača zdravlje creva i imuni sistem.

Najjednostavniji način da svom telu podarite sve blagodeti koprive, jeste da pijete vodu od koprive.

VODA SA KOPRIVOM KOŠTA 0 DINARA A POKREĆE NAJVAŽNIJE PROCESE U TELU: više vitamina C nego limun, više karotena nego šargarepa

Potopite stabljiku-dve koprive u činiju s vodom, poklopite, ostavite da stoji bar sat vremena, procedite i pijte tokom dana umesto drugih tečnosti.

Osim što se pije, voda od koprive može da se koristi za pranje kose.

Poznato je da je korpiva jedan od najmoćnijih prirodnih lekova za perut, a pritom će lepo ukloniti masnoće, vlasi će brže rasti i veoma lepo mirisati na prirodnu svežinu.

Napomena: Važno je da koristite koprivu koja raste u prirodi, ne u gradu. Najbolje je koristiti svežu.

Izvor: Stil

Pre upotrebe bilo kojeg prirodnog leka, posavetujte se sa vašim lekarom!

 
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt