BORBA PROTIV CELULITA NIKAD NIJE BILA LAKŠA: biljni čajevi i obloge uz pomoć kojih će narandžina kora sa butina i stomaka nestati (RECEPTI)

Prirodni čajevi koji pomažu u mršavljenju će bez muke otkloniti celulit, a i učiniti čuda za vaše zdravlje!

BORBA PROTIV CELULITA NIKAD NIJE BILA LAKŠA: biljni čajevi i obloge uz pomoć kojih će narandžina kora sa butina i stomaka nestati (RECEPTI) Foto: Shutterstock
Korona virus NOVO!

Celulit koji se gomila najviše u predelu butina i stomaka predstavlja veliki problem kod većine žena, a jedno od rešenja mogu biti biljni čajevi.

Ovi čajevi podstiču izmenu materija u organizmu, razgradnju šećera i masnoće, izlučuju tečnost, te su veoma efikasni u uklanjanju masnih jastučića.

Fizioterapeuti izdvajaju čajeve od breze, preslice, koprive, đumbira i matičnjaka, a preporuka je popiti nekoliko šoljica dnevno. Naravno, bitno je piti dosta vode.

Listovi breze leče lakše tipove infekcija mokraćnih kanala i kamenaca u bubregu.

S obzirom na to da deluju kao diuretik, koriste se za skidanje celulita i uopšte mršavljenje.

Matičnjak opušta telo i jača mišiće, te je odličan u borbi protiv stresa.

Poljska preslica je lekovito bilje prepuno minerala, naročito silicijuma, koji jača vezivna tkiva, što je presudno za skidanje celulita.

Osim toga, preslica je odlična za osobe koje su sklone lomovima kostiju, a koristi se i kod unutrašnjih i spoljašnjih krvarenja.

Osim biljnih čajeva, celulit treba tretirati i redovnim masažama koje deluju kao limfna drenaža.

Ako se odlučite za anticelulitnu masažu najbolje je koristiti ulje lešnika jer prodire duboko u kožu u koje se dodaje nekoliko kapi prirodnih eteričnih ulja koja takođe imaju svojstva poboljšanja cirkulacije i razgradnje masnog tkiva.

Na sledećoj strani pročitajte recept za čaj i oblogu protiv celulita!
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt