ZAŠTO NE TREBA DA PIJETE VODU U TOKU JELA: evo koliko treba da sačekate i zašto voda ometa probavne procese

Saveti nutricioniste kada treba da se pije voda i zašto je štetno za naš organizam da se pije voda neposredno pre, u toku i posle jela!

ZAŠTO NE TREBA DA PIJETE VODU U TOKU JELA: evo koliko treba da sačekate i zašto voda ometa probavne procese Foto: Shutterstock

Iako postoji teorija o tome koliko vode treba piti pre, u toku i nakon jela, mnogo ljudi bez razmišljanja konzumira velike količine vode dok jede, u nadi da će tako pre svariti hranu. Međutim, stručnjaci preporučuju da obratite pažnju na to koliko vode pijete, jer ona ometa probavne procese.

"Vašem telu je potrebno skoro dva sata da svari ono što jedete. Hrana prolazi kroz grlo do stomaka i onda kroz creva pre nego što se izbaci iz organizma. U telu postoji tečnost koja pomaže varenju i ako pijete vodu pre jela, ne samo da razređujete tečnost nego i uznemiravate organizam u toku varenja. Zbog toga se ne preporučuje da pijete vodu pre jela. A ako ipak to odlučite da uradite, popijte je pola sata pre nego počnete da jedete", rekla je nutricionistkinja Anju Sod.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta!
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt