ZARAZA I GRIP MOGU DA SE IZBEGNU BAR U KUĆI I NA POSLU: evo kojih 5 predmeta morate da dezinfikujete što češće

Ove predmete svakodnevno koristimo i najčešći su izvor zaraze. Evo kako da ih očistite i sprečite širenje bakterija.

ZARAZA I GRIP MOGU DA SE IZBEGNU BAR U KUĆI I NA POSLU: evo kojih 5 predmeta morate da dezinfikujete što češće Foto: Profimedia; Foto: Shutterstock

Sezona je prehlade i gripa, a oslabljeni organizam laka je meta brojnim bakterijama. Kako biste vi i vaša porodica ostali zdravi, pomoći će dezinfekcija određenih predmeta koje diramo često, a čistimo retko

1. Mobilni telefon

Mobilni telefoni su najveći prenosnici bakterija pa su se prema brojnim istraživanjima pokazali zagađenijima čak i od WC daske.

S obzirom na to koliko često posežemo za mobilnim, oni su plodno tlo za mikrobe koji izazivaju prehlade i grip. Stoga je potrebno redovno dezinfikovati mobilni koji koristite.

Za dubinsko čišćenje telefona bez rizika oštećenja od vode, nežno obrišite površinu antibakterijskom maramicom ili krpicom od mikrofibre na koju možete naneti sprej za čišćenje te prebrišite ekran.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA SE DEŠAVA U TELU AKO TRLJATE KAŽIPRST SAMO 1 MINUT: probajte čudesnu japansku metodu protiv bolova

2. Tastatura

Za brzo i efikasno čišćenje potpuno ga isključite i prebrišite dezinfekcijskim maramicama kako biste uklonili prašinu i ostatke mrvica između tastera. Odmah nakon brisanja vlažnom maramicom tastaturu prebrišite suvom krpicom od mikrofibera.

Kliknite OVDE da pročitate koje još predmete treba da dezinfikujete i zašto!
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt