Čaj od breze: vaš glavni saveznik u borbi protiv menstrualnih bolova

Čaj od breze veoma blago deluje i ne nadražuje bubrege, a pomaže kod upalnih procesa mokraćnog sastava. Pošto uklanja višak vode iz tela preporučuje se u PMS-u i tretmanima čišćenja tela...

Čaj od breze: vaš glavni saveznik u borbi protiv menstrualnih bolova Foto: Profimedia

Breza (Betula pendula) je nežno i elegantno, možda najpoznatije stablo u gradskim drvoredima i parkovima. Potiče još iz ledenog doba, a Kelti su od nje izrađivali kolevke da bi decu zaštitili od zlih sila.

U Nemačkoj predstavlja drvo života oko kojeg su plesali zaljubljeni, a Velšani su je smatrali drvom ljubavi ispod kojeg se još i danas sastaju ljubavnici.

VIŠE: Obara visok pritisak, neutrališe dejstvo masne hrane: 12 lekovitih svojstava belog luka

Dobrobiti čaja od breze

Smatra se jednim od najboljih diuretika jer ima vrlo blago delovanje i ne nadražuje bubrege; pomaže u lečenju upalnih procesa mokraćnog sastava, problema s bubrezima. 

VIŠE: Čaj od nevena: prirodno rešenje za ciste

Uklanja višak vode iz tela pa se konzumacija ovog čaja preporučuje za vreme PMS-a (5 do 7 dana pre menstruacije). Takođe, on pospešuje i izbacivanje štetnih materija iz organizma i pomaže pri uklanjanju celulita.

VIŠE: Kako da napravite surutku s limunom: napitak za jači imunitet i čišćenje jetre

Način pripreme: kašičicu lista breze prelijte s 2,5 dl ključale vode, poklopite i pustite da odstoji 15 minuta. Procedite i pijte tri puta na dan.

Tekst: Hana Dervović i Adrijana Đurđan

Izvor: Sensaklub
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt