DIJETA 5 FAKTORA: smršajte brzo i lako uz 5 obroka dnevno

Dijeta 5 faktora je u znaku broja pet: traje 5 nedelja, sadrži 5 obroka dnevno sa 5 grupa namirnica, potrebno je održati 5 treninga nedeljeno i dobijate 5 slobodnih dana...

DIJETA 5 FAKTORA: smršajte brzo i lako uz 5 obroka dnevno Foto: Shutterstock
Korona virus NOVO!

Dijetu “Pet faktora” je prije više od deset godina osmislio Harli Pasternak, a specifična je zbog toga što je sva u znaku broja pet. Naime, dijeta se sastoji od pet obroka na dan, vežbanja pet dana u sedmici, svaki set vežbi se ponavlja pet puta i traje po pet minuta, svaki obrok mora sadržati pet različitih sastojaka (proteine, vlakna, ugljene hidrate, zdrave masti i napitak bez šećera), a tokom pet sedmica koliko traje dijeta dobijete i pet dana slobodno tokom kojih možete jesti šta želite. Zanimljivo zar ne?

Osnovna prednost ove dijete, koju su u svojoj ishrani primenile i brojne poznate osobe, je u tome što imate redovne obroke, nećete biti gladni. No, u tome se nalazi i njena nešto lošija strana. Naime, planiranje i priprema zdravih obroka za svaki dan zahteva organizovanost i izdvajanje prilične količine vremena. Uz sve to, ukoliko imate spor metabolizam s pet obroka dnevno možete postići kontraefekat.

U svakom slučaju, pre nego što se odlučite na ovu dijetu, preporučuje se da dobro izanalizirate da li se možete pridržavati svih parametara.

DIJETA 5 FAKTORA: smršajte brzo i lako uz 5 obroka dnevno

Izvor: Azra
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt