3 PRIRODNE METODE ZA MRŠAVLJENJE: jednostavne dijete za izbacivanje tečnosti i gubitak kilograma

Kako se najbrže rešiti viška kilograma uvek je aktuelna tema, naročito za žene. Koristeći prirodne načine, smršajte brzo, zdravo i bez jo-jo efekta.

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Izuzetno efikasna metoda gubljenja kilograma i ponovnog vraćanja u dobru formu, koja ubrzava metabolizam i izlučivanje suvišne tečnosti iz tela, jeste akupunktura. Potpuno je bezbedna i primenjuje se kod oba pola, u svim životim dobima. 

PRIČITAJTE VIŠE: SAMO 1 TAJNI ZAČIN U LIMUNADI TOPI MASNE NASLAGE: smršajte brzo i lako uz ovaj RECEPT

Akupunktura pri mršavljenju deluje na fiziološki način, bez unosa stranih supstanci u organizam i zato nema nikakvih nuspojava. Stimulacijom određenih akupunkturnih tačaka deluje se na centre za sitost i glad u hipotalamusu, kao i na neke funkcije organa koji utiču na metabolizam i smanjuju potrebu za hranom. Dakle, akupunktura suzbija osećaj gladi i loše propratne pojave mršavljenja kao što su umor, nervoza, zatvor, pad imuniteta i koncentracije.

To je potpuno bezbedan način da se, bez jo-jo efekta, izgube kilogrami putem trostrukog delovanja: smanjenja apetita, ubrzavanja metabolizma i eliminacije toksina. Njome se utiče i na hormonsku ravnotežu, ali i na psihičke faktore. Poznato je da ponekad jedemo ne samo zato što smo gladni već i zbog toga što smo nervozni ili nesrećni. Kako postoji mnogo razloga što se neko goji, iskusni lekari prvo će utvrditi konkretan problem i onda na njega staviti akcenat.

Hipnoterapija 

U kontroli težine hipnoza se ne bavi dijetama i brojanjem kalorija. Poenta je težnja novom stilu života i odnosu prema hrani, a samim tim i potpuno drugačijem odnosu prema sebi i sopstvenom životu. Tretmani smanjuju apetit i želju za nezdravom, kaloričnom hranom i jačaju samopouzdanje.

Hipnoterapija je odavno poznata u psihoterapiji, ali se odnedavno sve češće primenjuje radi gubitka prekomerne težine i povratka u top-formu.

– Ne koriste se ni magija niti nekakvi trikovi da bi se zavarao um. Jednostavno, u psihoterapiji ljudima se reprogramira podsvest i pomaže da se distanciraju od straha i napetosti. Učim ih kako da se sami dovedu u stanje duboke relaksacije i dublje uđu u vlastitu podsvest. Kada ljudi shvate koliko je samohipnoza moćna tehnika, pomoću koje je moguće bezbolno proći čak i operaciju bez anestezije, onda im postaje jasno kako je moguće da za samo nedelju dana izgube i do dva kilograma, ali zdravo i ravnomerno – kaže Tatjana Beočanin, hipnoterapeut.

KAKO MESEČEVE MENE UTIČU NA GUBITAK TEŽINE? PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI 

1 2 next

Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
​Tajna modnog uspeha Megan Markl

Savršena odeća Megan Markl rezultat je jednostavnih pravila modnog izbora. Evo kako se razvijao...
MALA MACA JE PRIŠLA OGROMNOM PITBULU! O ne, počela je da mu grize šapu! Njegova reakcija će vas iznenaditi (VIDEO)

Zamislite situaciju, opasni pas i mala mačka zajedno. Strašne slike vam prolaze kroz...
PRESLATKO I POTPUNO NEVEROVATNO! Papagaj čuva i uspavljuje bebu! (VIDEO)

Roditelji su često na pravim mukama kada treba da uspavaju bebu. Posebno ako se budi noću i...
NE BACAJTE ŠTAPIĆE OD SLADOLEDA! Uz malo truda možete od njih napraviti originalnu stvar u kući! (VIDEO)

Ako štapić od sladoleda nije osvojio nagradu, većina vas će ga baciti u đubre, zar ne? Ipak, ti...
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...