10 PRAVILA ZA SVAKU DIJETU: kako da smršate na zdrav način, a da se kilogrami ne vraćaju

Svaka dobra dijeta koja daje rezultate sadrži sve vrste namirnica i preporučuje savete uz koje ćete zdravo smršati!

Korona virus NOVO!

6. Ne zaboravite na proteine

Ključ za manje kilograma leži u nižem nivou šećera u krvi. Isto ćete postići redovnim uzimanjem proteina uz kalorije, s obzirom na to da oni drže šećere pod kontrolom u organizmu.

7. Ravnoteža u prehrani

Postoji mnogo dijeta koje su bazirane na konzumaciji samo jedne vrste hrane, što nužno vodi do neravnoteže u telu. Najbolje dijete u sebi sadrže sve vrste namirnica i ne zalažu se da jedete isključivo jednu “čarobnu” hranu ili da neku nepoželjnu izbacite iz redovnih obroka.

PROČITAJTE JOŠ: JEFTINA RADNIČKA DIJETA TOPI 7 KILOGRAMA ZA 7 DANA: ovaj neverovatan plan ishrane izbacuje masnoću i otrove iz tela (GM DIJETA)

8. Ne brojite kalorije

Nauka i praksa potvrdile su da brojenje kalorija jednostavno ne doprinosi kvalitetnoj kontroli težine. Pojesti bezmasni kolačić uz kafu s mlekom dugoročno može da napravi više štete procesu mršavljenja nego kajgana sa slaninom uz šoljicu biljnog čaja.

Zato se ne oslanjajte isključivo na brojenje kalorijskih vrednosti jer vas to može odvesti na krivi put.

9. Obavezna fizička aktivnost

Promišljene dijete obavezno će podcrtati povećanje fizičke aktivnosti. Bez nje nema zdravog niti kvalitetnog mršavljenja.

10. Zaobilazite gotovu hranu

Nikako ne konzumirajte hranu koja je prošla fabričku obradu. Ona najčešće sadrži hemijske dodatke koje ne biste želeli da unesete u telo. Ako neki prehrambeni proizvod na polici prodavnice ne možete sami da napravite kod kuće, to znači da ga ne biste trebali ni jesti.

Tekst: K.B.

Izvor: Zadovoljna
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt