NEORGANSKO MESO
Goveda koja se gaje na farmama dobijaju veliku količinu antibiotika, koji se kroz meso mogu preneti u ljudski organizam. Oni štetno deluju na "dobre" bakterije u digestivnom traktu i menjaju proces prerade hranljivih materija pa doprinose bržem gojenju. Zato je uvek bolje jesti meso organski gajenih životinja.
PROČITAJTE JOŠ: UPOZORENJE koje je šokiralo svet: pečeni krompiri i tostiran hleb izazivaju RAK (SAVETI ZA PREVENCIJU)
NEORGANSKE JABUKE
Istraživanja su pokazala da pesticidi iz neorganskog voća i povrća uništavaju naš metabolizam i utiču na stvaranje masnih naslaga! Posebno smo ugroženi kada jedemo jabuke, jer je poznato da je jabuka voće koje se najviše prska. Potrudite se da kupujete namirnice organskog porekla, ali svakako ih dobro operite pre konzumiranja!
BILJNO ULJE
Omega 6 kiseline koje u svoj organizam unosimo preko biljnog ulja mogu usporiti rad našeg metabolizma i dovesti do stvaranja masnih naslaga! Ove kiseline čine da se nivo insulina u našem, organizmu promeni, što dovodi do pretvaranja karbohidrata u masne naslage, kao i do poremećaja leptina, hormona koji našem organizmu daje znake sitostii. U dijeti je najbolje da koristimo maslinovo ulje!
Izvor: Lepa & srećna