7 MITOVA O ISHRANI U KOJE NE TREBA DA VERUJETE: Ovako samo gladujete a gojite se

Izbacili ste nezdravu hranu iz ishrane, jedete salate za ručak i večeru a nikako da oslabite! Evo zašto!

Naš organizam zahteva određene namirnice kako bi funkcionisao zdravo.

4. Mit: Ugljeni hidrati su nezdravi

Izbacivanje ugljenih hidrata iz ishrane može dovesti do gubljenja kilaže, ali će sigurno dovesti i do remećenja biobalansa našeg organizma. Osim toga, veoma brzo ćemo osetiti manjak energije, a negativna energija i letargija će se uvući u naš život.

5. Mit: Izbacivanje masti iz ishrane doprineće zdravlju

Našem telu potrebna je određena zaliha zdravih masti kako bi imalo šta da troši u obavljanju svakodnevnih funkcija. Masti koje se mogu naći u orasima, semenkama, puteru od kikirikija, maslinama ili avokadu su dokazano efikasne u sprečavanju pojave bolesti srca kao i pomaganju organizmu u apsorpciji vitamina i minerala.

PROČITAJTE JOŠ: Prestanite da se gojite tokom zime: 5 namirnica koje greju telo a tope masne  naslage

6. Mit: Vežbanje je krucijalno

Iako je vežbanje fantastičan način da poboljšamo naše zdravstveno stanje, mora ići ruku pod ruku sa dobro organizovanom i zdravom ishranom. Fizička aktivnost povećava apetit, zato je najbitnije da nakon vežbanja ne unosimo svašta u naš organizam, inače ćemo postići kontraefekat.

PROČITAJTE JOŠ: Sulejman smršao 14, a Šeherezada 7 kilograma za mesec i po dana: lepa supruga Berguzar Korel otkriva dijetu slavnog turskog glumca (DIJETA)

7. Mit: Brojevi su najbitniji

Ne smemo se opterećivati brojkama - kalorijama, kilažom, brojem obroka na dnevnoj bazi... Zdrav i efikasan plan ishrane ne zavisi od samih brojki, već od dobro balansiranog odnosa namirnica koje sa sobom nose tačno ono što je našem telu potrebno. Moramo biti strpljivi i držati se dobrog plana, kako bismo zasigurno ostali na dobrom putu zdravlja.

Priredio: Danilo Krša

Izvor: Lepa & Srećna
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt