Zdrava ishrana, vežbanje ili operacija: kako je Džesika Veber (23) uspela da smrša čak 68 kg (FOTO)

Mlada Amerikanka Džesika Veber se još od malih nogu bori protiv najčešće bolesti današnjice-gojaznosti. Pročitajte njenu priču...

Zdrava ishrana, vežbanje ili operacija: kako je Džesika Veber (23) uspela da smrša čak 68 kg (FOTO) Foto: Instagram / jessica_vsg44

Džesika koja živi u Peruu, gradu smeštenom u američkoj saveznoj državi Ilionis, suočila se sa prvim problemima viška kilograma još u svojoj devetoj godini. Ona danas ima 23 godine i odlučila je da ne ćuti o ovom toliko čestom problemu sa kojim se sve više dece današnjice suočava već u ranim periodima odrastanja.

PROČITAJTE JOŠ: 7 saveta za tešku gojaznost: Kako sam bez dijete smršao 100 kilograma (VIDEO)

A photo posted by @jessica_vsg44 on Aug 28, 2016 at 12:50pm PDT

Mladi često padaju u iskušenje sa brzom hranom koja je veoma fatalna za zdravlje. Džesika, kako i sama priznaje nije se zdravo hranila, a njena ishrana se uglavnom sastojala od mesa, testenine i krompira.

Napunivši tek 22.godinu, ova devojka je na vagi za merenje težine stigla čak do broja 173. S obzirom da je veoma mlada nailazila je i na neprestani podsmeh svojih vršnjaka: “Iako sam se pravila da mi ne smeta, nisam bila srećna. Imala sam manjak samopouzdanja i bilo mi je teško pronaći prijatelje. Bila sam debela i neprestano su me ismevali.”

A photo posted by @jessica_vsg44 on Jun 24, 2014 at 11:32am PDT

Onda je vaga pokazala 180 kilograma i to je bilo poslednje upozorenje za Džesikino zdravlje koje je već bilo uveliko narušeno.

PROČITAJTE JOŠ: Apetit, sitost i gojaznost: ovi hormoni upravljaju našim željama za hranom

Odlučila je da se podvrgne operaciji smanjenja želuca nakon čega je izgubila čitavih 68 kg.

A photo posted by @jessica_vsg44 on Aug 2, 2016 at 8:25am PDT

Džesika sada redovno izbacuje “pre i posle” slike na svoj Instagram profil i ne stidi se da pokaže ogromne količine sala koje su je bukvalno progutale. Sada, kada je uvidela da nije teško živeti zdravo, hraniti se umereno i baviti se fizičkom aktinošću kaže da je tužna jer misli da je propustila najbolje godine svog života, međutim: “Sada kad sam smršala, puna sam samopouzdanja i čini mi se kao da mi se život vraća u normalu.”

A photo posted by @jessica_vsg44 on Nov 15, 2016 at 10:14am PST

Pored redovnog vežbanja Džesika je promenila svoju ishranu koja sad obuhvata proteine, voće i povrće, a svoj vedar, pozitivan duh i upornost redovno dokumentuje na svom Instagram profilu i tako inspiriše ostale ljude koji se bora sa ovim problemom.

PROČITAJTE JOŠ: Samoposluga dijeta nudi jednostavno rešenje za debljinu: Amerikanac Broko (31) uspeo da smrša 90 kilograma šetnjom od 500 metara

A photo posted by @jessica_vsg44 on Sep 12, 2016 at 7:47am PDT

Prilagođeno sa: Jutarnji.hr
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt