Ne dozvolite insektima da pokvare zabavu

Ne dozvolite insektima da pokvare zabavu Foto: Shutterstock/Promo

Dolazi leto koje sa sobom nosi toplo i sunčano vreme koje nas mami da sve više vremena provodimo na otvorenom i u prirodi. Međutim, da bismo u potpunosti uživali, potrebna nam je sigurna zaštita od napada različitih insekata, čiji ubodi i te kako mogu da pokvare užitak u prirodi.

Odbijajući insekte, repelenti smanjuju mogućnost njihovog ugriza, a samim tim i rizik od prenosa mnogih zaraznih oboljenja. Zbog toga je od izuzetnog značaja da, prilikom kupovine repelenata, izaberemo proizvode koji deluju dugo i štite od više vrsta insekata, a koji ujedno neće naneti štetu našem organizmu ili našoj okolini.

Xibiz kolekcija iz asortimana kompanije Esensa je idealna preporuka. Svi proizvodi sadrže efikasne sastojke, bezbedne za primenu i kod dece. Pored toga, ne iritiraju kožu, nisu toksični i koža ih ne apsorbuje.  

Xibiz natural protection gel i sprej formulisani su bez alkohola, parfema i parabena, na bazi etarskih ulja bosiljka, ruzmarina, lavande, pantenola, bisabolola, vitamina E i limunove trave što ih čini sigurnim i pogodnim čak i za veoma osetljivu kožu. Jednostavni su za korišćenje i ne ostavljaju fleke i masne tragove nakon nanošenja.

ne-dozvolite-insektima-da-pokvare-zabavu1

Xibiz Strong protection Ikaridin spray, pored zaštite od komaraca, pruža dugotrajnu i sigurnu zaštitu i od krpelja (do 5 sati, ili duže uz ponovno nanošenje) jer u svom sastavu sadrži 20% ikaridina. Proizvod je bezbedan za primenu na suncu, ne oštećuje plastiku ni tkanine. Na koži ostavlja veoma prijatan osećaj, zahvaljujući formulaciji obogaćenoj pantenolom, vitaminom E i etarskim uljem pitome nane. SZO (Svetska zdravstvena organizacija) preporučuje ikaridin kao efikasan i bezbedan repelent, te je proizvod namenjen celoj porodici (mogu ga koristiti i deca od 6 meseci).

ne-dozvolite-insektima-da-pokvare-zabavu7

Naravno, najidealnije je da Xibiz proizvode koristimo neposredno pred izlazak napolje. Međutim, osobe sa veoma osetljivom kožom i sklone alergijama, moraju biti dodatno oprezne, naročito ukoliko do uboda ipak dođe. Najvažnije je da u tim situacijama imamo kod sebe jedan od Xibiz preparata koji efikasno umiruje upaljenu i iritiranu kožu.

Xibiz Jao gel je prirodan i dermatološki testiran proizvod koji stimuliše epitelizaciju i regeneraciju oštećene kože nakon ujeda ili uboda insekata. Sinergističkim efektom hamamelisa, kamilice, mente, pantenola i alantoina, na mestu primene smanjuje se crvenilo, osip, svrab i perutanje kože. Njegova primena se preporučuje i nakon prekomernog izlaganja suncu, depilacije, brijanja, osipa od znoja ili kontakta sa različitim iritirajućim agensima.

ne-dozvolite-insektima-da-pokvare-zabavu8

Kod burnih reakcija kože, kombinacija natrijum bikarbonata, amonijum hidroksida i etarskog ulja čajevca u Xibiz Bite instant relief gelu na brz i prirodan način ublažava crvenilo, otok i bol. U svom sastavu gel sadrži i karbomer koji mu omogućava duže zadržavanje na koži. Formulisan je bez parabena, parfema i alkohola i može se primenjivati nakon ujeda ili uboda insekta, opekotina od meduza, žarenja koprive i slično.

ne-dozvolite-insektima-da-pokvare-zabavu

Iz porodice efikasnih i bezbednih repelenata izaberite pravu i sigurnu zaštitu za celu porodicu.

ne-dozvolite-insektima-da-pokvare-zabavu9

Tekst: PROMO
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt