AKO RADITE U KANCELARIJI, PRESEDITE 9 GODINA ŽIVOTA! Evo kako da izbegnete bolest nekretanja

Čovek koji obavlja kancelarijski posao 8-10 sati dnevno, za vreme svog radnog veka od oko 40 godina, provede sedeći čitavih devet godina.

AKO RADITE U KANCELARIJI, PRESEDITE 9 GODINA ŽIVOTA! Evo kako da izbegnete bolest nekretanja Foto: Shutterstock
Korona virus NOVO!

Velika količina stresa, brza hrana i fizička neaktivnost – glavne su mane života savremenog čoveka. Sedentarni način života do te mere je rasprostranjen da je dobio i svoj medicinski termin ‒ bolest nekretanja ili sindrom hipokinezije.

Dugo se verovalo da je preterano sedenje štetno samo za kičmu, ali nova naučna saznanja potvrđuju da je ono pogubno za ceo organizam.

Nekoliko medicinskih studija ukazalo je na vezu između dugotrajnog sedenja i obolevanja od teških bolesti, pa čak i prevremene smrti.

Srčane tegobe i proširene vene samo su neke od posledica sedećeg načina života. O ovoj temi razgovarali smo prof. dr Goranom Rađenom, specijalistom interne medicine i supspecijalistom kardiologije. Pročitajte više u novom broju magazina Lepa & Srećna.

AKO RADITE U KANCELARIJI I RADNO VREME PROVODITE SEDEĆI, OVO MORATE DA ZNATE: problemi s kičmom nisu jedina posledica sedenja
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt