INTERNET IZAZOVI BRIGA ZA SVE RODITELJE: šta da radite ako vaše dete imitira Internet idola

Internet izazovi su preplavili društvene mreže i većinom su zanimljivi, mada neki od tih zadataka nose rizik po zdravlje, pa čak i po život, upozorava poznati psihijatar prof. dr Jovan Marić.

INTERNET IZAZOVI BRIGA ZA SVE RODITELJE: šta da radite ako vaše dete imitira Internet idola Foto: Shutterstock

Internet izazov nije, u suštini, novi fenomen, ali ima novu prezentaciju, jer je danas Internet omogućio značajno jednostavniju komunikaciju i brojniju publiku. 

Trend među tinejdžerskim izazovima ovih dana jeste uraditi nešto izuzetno opasno ili – neverovatno glupo! 

Takav je, na primeri, izazov 72 - prava noćna mora za roditelje. Cilj ovog izazova je da tinejdžer pobegne od kuće na 72 sata. Deca bukvalno nestanu iz čiste zabave, a roditelji prijavljuju nestanak policiji u strahu za njihov život.

Kakvi se motivi i želja za velikim brojem pregleda i milionskim lajkovima kriju iza ovakvih "naloga" na Internetu, otkriće vam tekst u novom broju magazina "Lepa & Srećna". 

Ideje ovakvih izazova treba da budu što originalnije, tačnije, što bizarnije, ali se dešavaju i nesrećni slučajevi, jer akteri žele da budu što šokantniji.

internet-izazovi-briga-za-sve-roditelje-sta-da-radite-ako-vase-dete-imitira-internet-idola_-1

Ima i dobrih izazova!

- Ako je izazov unapređujući za naše zdravlje, mentalno i fizičko – treba ga slediti. I obrnuto. Ali, problem je u tome što mnogi nekritično imitiraju svoje idole, pa često rade nešto što nije njihova autentična potreba. Mladi, inače, često žive potrebe drugih, žele da imaju sve što imaju njihovi idoli i to onda mnoge vodi u životni promašaj – kaže psihijatar profesor doktor Jovan Marić.

internet-izazovi-briga-za-sve-roditelje-sta-da-radite-ako-vase-dete-imitira-internet-idola_2

I slavne ličnosti imaju svoje izazove!

Koji su najpoznatiji izazovi Novaka Đokovića i Dženifer Lopez, saznaćete u novom broju magazina Lepa&Srećna.

Izvor: Lepa&Srećna

 
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt