KAFA, SIREVI I SUHOMESNATI PROIZVODI: svi ih volimo, ali ovo MORAMO da znamo

Ove namirnice svi u Srbiji obožavaju ali ovo su činjenice koje morate da znate o njima!

KAFA, SIREVI I SUHOMESNATI PROIZVODI: svi ih volimo, ali ovo MORAMO da znamo Foto: Shutterstock

Nažalost, namirnice koje su nam najukusnije i zato ne možemo i ne želimo da ih se odreknemo, zapravo ne sadrže nikakve zdrave nutrijente niti materije koje treba svakodnevno da unosimo u telo.

Sledećih namirnica ne sadrže ništa drugo do masti, šećere i prazne kalorije!

Konzervisano voće

Voće je veoma važno za zdravlje, ali je isto tako važno kako je pripremljeno. Ako na konzervi sa voćem koje kupujete piše "u sirupu", znajte da ste kupili kozervu voća punog šećera. Bolja opcija je voće u soku ili vodi.

PROČITAJTE JOŠ: OVU HRANU SRBI ČESTO KORISTE, A OD NJE UMIRE 500 000 LJUDI GODIŠNJE: evo na opasnost koje namirnice nas upozorava Svetska zdravstvena organizacija

Ledeni sladoled

Iako izgleda kao osvežavajuća, zdrava opcija, ledeni sladoled se većinom pravi od šećera, šećera i još šećera, uz dodatak veštačkih ukusa, konzervansa i boja. Čitajte deklaraciju - najbolji izbor je ledeni sladoled koji je većinom napravljen od voćnog soka, tu ćete uzeti bar malo nutrijenata. Još bolje - napravite domaći sladoled, OVDE pročitajte najlepše recepte!

Napici na bazi kafe

Divne makijato, frape, kapućino i slične kafe jesu ukusne i osvežavajuće, ali su toliko zaslađene da jedna šoljica deluje kao da ste pojeli parče torte.

Bela čokolada

Verovatno ste već primetili da je mnogo slađa od crne ili mlečne, a to je zato što ne sadrži kakao, već se umesto njega dodaje još i još šećera.

PROČITAJTE JOŠ: PONOS SRBIJE! PRVI SRPSKI PROIZVODI POD ZAŠTITOM U EVROPSKOJ UNIJI: ovo su 3 namirnice posebnog kvaliteta i originalnog porekla!

Topljeni sir

Ukus mu je stvarno divan, ali ovaj neodoljivi topljeni sir sadrži oko 100 kalorija i 350 mg natrijuma na svega 30 grama.

Mesne prerađevine

Nitrati, masnoće, soli u mesnim prerađevinama dokazano su opasni - čak je i Svetska zdravstvena organizacija potvrdila da ishrana bogata ovim proizvodima može da bude okidač za kancer.

Voćni smuti

Iako se prave od zdravih sastojaka, smutiji su koncentrisani izvor kalorija, koji se ispija toliko brzo da organizam ne stigne da prepozna da ste nešto zapravo "pojeli".

Krofne

Danas postoji dosta vrsta, sa prelivima i bez njih, ali jedno im je svima zajednično - veoma su masne i prepune šećera.

Prilagođeno sa: Stil Kurir
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt