AKO VAM ČESTO DRHTE RUKE, POSTOJI RIZIK DA IMATE OVU OPAKU BOLEST: evo na koje probleme u telu ukazuje tremor

Da li vam telo šalje opasne signale?

AKO VAM ČESTO DRHTE RUKE, POSTOJI RIZIK DA IMATE OVU OPAKU BOLEST: evo na koje probleme u telu ukazuje tremor Foto: Shutterstock

Drhtanje ruku može da bude bezazleno, ali ponekad ovaj simptom ukazuje da se opasne bolesti razvijaju u telu, piše Lepa & srećna.

Tremor predstavlja bolest drhtanja tela, odnosno kada mišići konstantno imaju kontrakcije, a najčešći je tremor šaka. Drhtanje ruku je uglavnom uzrokovano određenim problemima u mozgu ili nervima, a evo na koje bolesti može da ukazuje tremor: multipla skleroza, srčani udar, povreda mozga, Parkinsonova bolest, trovanje metalima, pojačan rad štitne žlezde, anksioznost, depresija i oboljenja jetre i bubrega.

Ako vam često drhte ruke, idite kod lekara kako bi ustanovio uzrok i sprečio opaku bolest na vreme. Ali, ukoliko lekar ustanovi da tremor nije uzrokovan nekim oboljenjem, onda nemate razloga za brigu, već samo uzimajte terapiju koju vam je lekar prepisao. 

PROČITAJTE JOŠ:

ŠOKANTNO OTKRIĆE! SODA BIKARBONA LEČI OPASNE BOLESTI

OVI SIMPTOMI UKAZUJU DA IMATE OPASNU CISTU NA BEŠICI

AKO STE STALNO ŽEDNI, PRETI VAM OPAKA BOLEST

AKO GRČEVI U NOGAMA DUGO TRAJU, MOGU DA BUDU OPASAN ZNAK: šta pomaže i kad morate kod lekara

Grč u nozi nastaje kad se mišić iznenada skrati i otvrdne, može biti bolan i trenutno ne možete da se pomerite, piše Lepa & Srećna

Uz opterećenje vežbanjem, uzrok može biti i visok pritisak, ali i trudnoća i neke sistemske bolesti. Međutim, ako grč traje duže od 10 minuta, moguće je da ste se povredili a grč je znak infekcije tetanusom. U tom slučaju, morate hitno kod lekara. 

Ostali grčevi mogu se preduprediti istezanjem ili olakšati masažom, a najefikasnije je da što pre popijete jabukovo sirće, rastvor iz turšije ili razblažen senf - dve do tri kašičice bilo koje od ovih kiselih namirnica brzo će ublažiti problem. 

Izvor: Lepa & Srećna

PROČITAJTE JOŠ:

SVE O USKRSU

NAJLEPŠE ČOKOLADNE TORTE

ŠOK! SULTANIJA HUREM OPERISALA LICE!
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt