OVA TABLETA SPREČAVA RAK, A KOŠTA SAMO 8 DINARA DNEVNO: smanjuje tumore i sprečava preranu smrt

Naučnici su otkrili da ova tableta sprečava nastanak i razvoj tumora, a košta samo 8 dinara dnevno!

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Najnovija istraživanja pokazuju da tablete sa ovim sastojkom mogu da smanje rizik od raka, a u proseku koštaju samo 8 dinara po kapsuli, piše Lepa & srećna

Naučnici su došli do saznanja da redovnim unošenjem omega 3 masnih kiselina iz ribe može da se spreči razvoj tumora. Istraživanje je vršeno na miševima koji su oboleli od raka dojke. Korišćene su omega 3 masne kiseline iz ribe i biljaka. Dokazano je da su omega 3 masne kiseline iz ribe smanjile veličinu tumora za 70 odsto, a broj tumora za 30 odsto. Sličan efekat su imale i omega 3 kiseline proizvedene iz biljaka, s tim da je njihova doza morala da bude znatno veća u odnosu na masne kiseline iz ribe.

Iako je istraživanje konkretno sprovedeno na kanceru dojke, stručnjaci veruju da bi omega 3 imale isti efekat i na druge oblike ovog oboljenja. Uz adekvatnu ishranu i korišćenje tableta koje sadrže omega 3 masne kiseline, stručnjaci veruju da ćete uspeti da se zaštitite od ovog opasnog stanja.

Izvor: Lepa & srećna 

10 NAČINA DA SNIZITE KRVNI PRITISAK BEZ LEKOVA: ovo ne košta ništa, a može da vam spase život

 

Visok krvni pritisak može ozbiljno da ošteti zdravlje, pa čak da prouzrokuje srčani udar! Evo kako da jeftino i lako regulišete krvni pritisak bez lekova, piše Lepa & srećna.

Stručnjaci pacijentima sa visokim krvnim pritiskom preporučuju brzo hodanje kao laku, a delotvornu fizičku aktivnost. Ako bolujete od visokog pritiska treba da smanjite unos soli na 1 500 mg dnevno, a od namirnica se preporučuje hrana bogata kalijumom, kao što su krompir, banane i paradajz. Iako su mnogi začuđeni, istraživanja pokazuju da slušanje klasične muzike 30 minuta dnevno može da reguliše pritisak, a mnogi predlažu da je bolje popiti jednu čašu crnog vina dnevno, nego izbegavati alkohol.

Ako radite duže od 41 sati nedeljno, preti vam rizik da dobijete hipertenziju, zato se odmor i opuštanje itekako preporučuju. Smanjite unos pića sa kofeinom, ali se preporučuje da svakog dana pojedete komadić crne čokolade sa 70 procenata kakaoa, jer ona podstiče elastičnost krvnih sudova. Od napitaka za smanjenje pritiska najbolji efekat daje sojino mleko i čaj od hibiskusa.

Izvor: Lepa & srećn

POSLE NJEGA VIŠE NEĆETE JESTI ŠEĆER: evo zašto treba da jedete eritrit koji je pogodan i za anti-kandida dijetu

U današnje vreme zbog ubrzanog načina života, velike količine stresa i nedostatka telesne aktivnosti raste broj hroničnih bolesti poput dijabetesa, bolesti srca i gojaznosti. Konzumiranjem nezdrave i brze hrane koja nam je postala sve više dostupna u organizam unosimo veliku količinu šećera koji je izrazito štetan za naš organizam

Kako biste lakše primenili zdraviji način ishrane, konzumirajte namirnice koje imaju niži glikemijski indeks. Tako tradicionalni šećer koji je često prisutan u našoj ishrani možete zameniti eritritom.

PROČITAJTE JOŠ: Kandida dijeta: kakva ishrana pomaže kod problema sa gljivicama

Eritirit (rritritol) prirodni je šećerni alkohol koji nalazimo u vlaknastim delovima voća i povrća i u fermentisanoj hrani. Eritrit se dobija fermentacijom šećera koji se nalazi u kukuruzu, a izrazito je probavljiv, jer se već u tankom crevu u potpunosti razgrađuje. 

Poput većine šećernih alkohola koristi se kao sredstvo za zaslađivanje, a svojim izgledom i ukusom podseća na šećer.

PROČITAJTE JOŠ: Proverite sami svoje zdravlje: kućni test za kandidu

Neke od namirnica koje sadrže malu količinu eritrita jesu gljive, kruške, lubenice, grožđe, vino, soja sos i sir. Glikemijski indeks eritrita ravan je nuli, stoga ne povećava nivo šećera u krvi i zato je pogodan za dijabetičare i osobe koje žele da izgube na težini, a osim toga ne pogoduje razvoju bakterija koje izazivaju karijes, pa tako čuva vaše zube.

Pogledajte u prodavnicama na police koje su namenjene dijetetskoj ishrani, sigurno ćete naći mnoštvo proizvoda koje sadrže taj slatki sastojak. Još jedna od prednost eritrita jeste ta da podnosi visoku temperaturu i zato je pogodan za kuvanje i pečenje, što je idealno ako želite napraviti laganiju verziju svog omiljenog kolača.

Tekst: A.K.

Izvor: Zadovoljna 


Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...
OPASNA I LJUTA LAVICA! Tek se okotila i ne da ocu ni da priviri mladuncima (VIDEO)

  Lavica Čoli se tek okotila i svaki pokušaj da mužjak Fili priđe mladuncima je...
URNEBES, MAJKA REP NE PUŠTA: Evo kako majmunica čuva mladunca da ne pobegne! (VIDEO)

Ova majka majmunica je potpuno neverovatna! Dosetila se kako najbolje da sačuva svog mladunca da...
MALO MAJMUNČE PEVA DOK SE KUPA: Zamislite da imate ovakvog kućnog ljubimca! PRESLATKO zaista!

Lusi je majmunče koje godinama krasi dom jedne ruske porodice. Njegovi vlasnici su ga toliko...