Budite OPREZNI u svom domu: evo kako da sprečite PAD i prelom kostiju (SAVETI)

Nemojte da budete sigurni da ste uvek bezbedni u svom domu! Evo kako padovi u kući mogu da ugroze vaše zdravlje i da budu opasni po život... Sprečite nesreću pomoću odličnih saveta!

Budite OPREZNI u svom domu: evo kako da sprečite PAD i  prelom kostiju (SAVETI) Foto: Shutterstock

Veliki broj povreda kostiju i zglobova, verovali ili ne, dešava se upravo u vašem domu, pa uklonite sve prepreke kako biste sprečili nesreću!

Padovi se često dešavaju, kako napolju tokom zime, tako i u kući. Evo šta je potrebno da preduzmete kako biste sačuvali kosti od preloma i hrskavicu od oštećenja, piše Kurir.

PROČITAJTE JOŠ: Lečenje integralnim pirinčem: oslobodite se toksina i bolova u zglobovima i kičmi na prirodan način

Kako starimo, usled poremećaja ili zbog ishrane naša telo proizvodi manje kolagena, što za rezultat ima da pojedinačna mikrovlakna u našem telu postaju međusobno povezanija a efekat je slabija pokretljivost.

To uzrokuje bolove i otežano kretanje pa nam je potrebno sve više pokreta kako bismo se "zagrejali" i normalno bezbolno izvodili neke dnevne fizičke aktivnosti. Ovi sastojci se mogu nadoknaditi i nekim dijetetskim suplementima.

Oko 6 do 10 odsto svih padova završava se prelomom, a 10 odsto teškim povredama. Najčešći su prelomi butne kosti (44%) i kostiju dlana (32%).

Uzroci padova starijih ljudi su razne bolesti, reuma, artritis, osteoporoza, lekovi ili njihova kombinacija, alkohol i rizična okolina u kojoj se kreću.

SUPER SAVETI KAKO DA SPREČITE PAD U SVOM DOMU OČEKUJU VAS NA SLEDEĆOJ STRANI!
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt