3 biljna začina koja treba da jedete svakog dana

Ovi biljni začini su prava riznica zdravlja: nemojte dozvoliti da prođe i jedan dan a da ih ne konzumirate u nekom jelu!

3 biljna začina koja treba da jedete svakog dana Foto: Shutterstock

Ako u svakodnevnu ishranu ubacite ove začine, svom organizmu ćete pružiti blagotvorne sastojke a jelima dati poseban pečat. 

VIŠE: Tajna lepih Indijki: kućna maska i piling za nežnu kožu i savršeno čist ten

1. Kurkuma

Ovaj žuti prah snažan je antioksidans koji deluje antibakterijski, antiupalno te usporava razmnožavanje stanica raka. Organizam ga najlakše apsorbuje u kombinaciji s mastima, zbog čega ga je jednostavno koristiti. Možete ga dodati u smuti uz kašiku kokosovog ulja.

2. Ljuta paprika

Ljuta mlevena paprika ima mnoge pozitivne efete za metabolizam i borbu protiv raka.

VIŠE: Moćni antioksidans origano

3. Origano

Origano, bio on sušeni ili svež, veoma je bogat antioksidacijskim sastojcima. Istraživanje je pokazalo da dodavanje origana mesu može smanjiti stvaranje oksidativnih stres-markera do kojih dolazi prilikom kuvanja, a oni učestvuju u stvaranju kancerogenih i aterogenih jedinjenja.

Izvor: Večernji.hr




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt