Nenad Blagojević dobitnik priznanja za istraživačko novinarstvo

Novinar i urednik u nedeljniku „Lisa“ Nenad Blagojević (34) na tradicionalnoj dodeli nagrada „Poslovni čovek godine“ dobio je od „Kluba privrednih novinara“ priznanje „Gordan Ranitović“ za 2013. godinu za istraživačko novinarstvo.

Foto: Manga. Uz Nenada, na slici su i Miljka Bogićević, iz Kluba privrednih novinara (levo) i Nataša Ranitović, supruga pokojnog Gordana Ranitovića (desno. Foto: Manga. Uz Nenada, na slici su i Miljka Bogićević, iz Kluba privrednih novinara (levo) i Nataša Ranitović, supruga pokojnog Gordana Ranitovića (desno.

Nenad u "Lisi" piše o ljudima koji se bave neobičnim poslovima i hobijima, o mladima koji se iz grada sele na selo da bi se bavili poljoprivredom ili seoskim turizmom, o ljudima koji su napravili uspeh zahvaljujući svojim idejama i radu, prati turističke manifestacije i, jednom rečju, piše o vrednim i kreativnim ljudima kojih možda nema dovoljno u našim medijima. 

Godišnje objavi stotinak životnih priča i predstavlja mlade talente: sportiste, matematičare, umetnike, plesače, po našoj zemlji uzduž i popreko putuje vozom i autobusom i to mu, kako kaže, donosi nove priče. Inspirišu ga i mešoviti parovi i stranci koji žive u Srbiji, ljudi iz malih gradova, destinacije u Srbiji i inostranstvu, naši sunarodnici koji žive negde daleko.

Nakon boravka na Sejšelskim ostrvima i francuskom ostrvu Reunion, o čemu je napisao pregršt reportaža, uradio intervju sa predsednikom Sejšela Džejmsom Mišelom kao i ekskluzivnu priču o srpskim porodicama i pravoslavnom svešteniku koji tamo žive, od Ministarstva turizma Sejšela na Sajmu turizma u Londonu dobio je novinarsko priznanje "Friends of Seychelles" (Prijatelji Sejšela) za promociju Sejšela u Srbiji i svojevrstan je novinarski ambasador ove zemlje u Srbiji. 

Član je „Udruženja novinara Srbije“, organizacije „Mladi za turizam“ i „Udruženja frankofonih novinara Srbije“. 

Novinarstvo je zavoleo kao četrnaestogodišnjak uređujući dečiju emisiju na „Radio Sremčici“, a nakon „Radija Golf“, „S“ i „Zvezdara“, u 24. godini dobija prvi stalan posao u „Nedeljnom telegrafu“ i mesečniku „Zdravlje i lepota“. Pisao je životne priče u nekoliko časopisa, a poslednjih pet godina kao stalan član redakcije nedeljnika „Lisa“ izdavačke kuće „Adria media Serbia“.  

Za čitaoce portala Lise.rs, Nenad je izabrao svoje tri omiljene priče objavljene na našem portalu na koje vas sa zadovoljstvom podsećamo! To su: Venčanje koje smo čekali 23 godine, Moderni pastiri sa Homolja i Sejšeli: egzotika od koje zastaje dah. Uživajte i vi u njima.

 


Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
PRESLATKO I POTPUNO NEVEROVATNO! Papagaj čuva i uspavljuje bebu! (VIDEO)

Roditelji su često na pravim mukama kada treba da uspavaju bebu. Posebno ako se budi noću i...
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...
NAJLAKŠE OVAKO: Za pola minuta oljuštite i isecite NAR! Otkrivamo vam TRIK (VIDEO)

Zbog vitamina koje sadrži u sebi i svih blagotvornih svojstava, nar se smatra izuzetno zdravim...
OPASNA I LJUTA LAVICA! Tek se okotila i ne da ocu ni da priviri mladuncima (VIDEO)

  Lavica Čoli se tek okotila i svaki pokušaj da mužjak Fili priđe mladuncima je...