Merima Njegomir: Bogatstvo za tri života

Proslavljena vokalna solistkinja Merima Njegomir priča o tome zbog čega ima utisak da je živela tri života, o odgovornosti koja joj ponekad stvara stres, i o svojoj deci i unuku koji joj je trenutno najveći ponos.

Foto: Neobojša Babić Foto: Neobojša Babić

Koncertom "To sam ja" u Madlenianumu 9. novembra 2013. godine, baš na njen rođendan, pevačica Merima Njegomir obeležila je 45 godina svog umetničkog rada i trajanja na našoj muzičkoj sceni. To će biti povod da ova vokalna solistkinja podari publici prvi u nizu tematski potpuno različitih koncerata na kojima će do juna 2014. godine izvoditi tradicionalne i gradske pesme, romanse, kancone, francuske šansone i najpopularnije pesme sveta na 20 jezika. Ljubitelji kvalitetne muzike uživaće u starogradskom repertoaru, sevdalinkama i crnogorskim narodnim pesmama, opusu iz Vranja i neizostavnoj večeri ruske narodne muzike koja je zakazana za 12. decembar.

Ovih 45 godina uspešne karijere, da li su vam proletele?

- I nisu baš (smeh). Mada, vreme mi brže prolazi poslednjih godina, ali kako ne mogu lako da pobrojim sve što sam za to vreme uradila često imam utisak da sam tri života živela.

Da li ste pred velike koncerte više pod stresom ili uzbuđenjem?

- Uvek sam uzbuđena, obavezno pod stresom i uvek imam tremu. A u mom slučaju trema je jednako odgovornost. I uvek je ista situacija: kako se koncert približava ja pokušavam sebi da objasnim kao da je reč o običnom nastupu ili proslavi na kojoj pevam a ne o nastupu pred brojnom publikom. Međutim, to je nemoguće. Ta moja odgovornost će me izgleda pratiti dok god budem pevala.

Da li je to u stvari odlika profesionalaca?

- Verovatno je to - to. Uvek se takmičim sama sa sobom i svakog puta želim da bude bolje nego prethodnog. Mislim da me to dokazivanje samoj sebi tera na toliki rad.

Osim profesionalnih, da li obeležavate i jubileje u porodici, svoje rođendane i rođendane ćerki i sina?

- Naravno. To toliko volim da maltene stalno slavim i svoj i rođendane moje dece. Na dan ovog prvog koncerta mi je rođendan pa kao što vidite ne pravim ga bez razloga baš tada (smeh). Volim da obeležavam jubileje i da se radujem. Volim da mi ljudi dolaze, srećni su mi dani kad se nešto obeležava i slavi.

Na sledećoj strani pročitajte kako se Merima osećala kada je postala baka i da li zbog obaveza oko koncerata menja svoj stil života.

1 2 next

Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
​Tajna modnog uspeha Megan Markl

Savršena odeća Megan Markl rezultat je jednostavnih pravila modnog izbora. Evo kako se razvijao...
MALA MACA JE PRIŠLA OGROMNOM PITBULU! O ne, počela je da mu grize šapu! Njegova reakcija će vas iznenaditi (VIDEO)

Zamislite situaciju, opasni pas i mala mačka zajedno. Strašne slike vam prolaze kroz...
PRESLATKO I POTPUNO NEVEROVATNO! Papagaj čuva i uspavljuje bebu! (VIDEO)

Roditelji su često na pravim mukama kada treba da uspavaju bebu. Posebno ako se budi noću i...
NE BACAJTE ŠTAPIĆE OD SLADOLEDA! Uz malo truda možete od njih napraviti originalnu stvar u kući! (VIDEO)

Ako štapić od sladoleda nije osvojio nagradu, većina vas će ga baciti u đubre, zar ne? Ipak, ti...
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...