NOĆAS POGLEDAJTE U NEBO I ZAŽELITE ŽELJU! ZVEZDE PADALICE: meteorska kiša Ursida je poslednja prilika u 2018. godini

3 pravila morate poštovati da bi vam se želja uz zvezdu padalicu ispunila!

NOĆAS POGLEDAJTE U NEBO I ZAŽELITE ŽELJU! ZVEZDE PADALICE: meteorska kiša Ursida je poslednja prilika u 2018. godini Foto: Shutterstock

Poslednja šansa da do kraja 2018. godine ugledate zvezdu padalicu i zaželite želju ukazuje vam se noćas, piše Lepa & Srećna.

U najdužoj noći ove godine - između 21. i 22. decembra - očekuje se vrhunac meteorske kiše Ursida, kada će se roj komete 8P/Tuttle ukazati na noćnom nebu.

Ova meteorska kiša vidljiva je još od 17. decembra, ali tek četvrtog dana su Urside toliko česte - čak i po 10 zvezda padalica u jednom satu.

Najviše će ih biti na samom kraju noći - pred svitanje 22. decembra! Najbolje će biti ako se nađete negde van grada - gradska svetla izazivaju jako svetlosno zagađenje da se padalice ne mogu tako jasno videti.

Ne zaboravite - želja se mora poželeti čim ugledate prvu zvezdu padalicu, ostale se ne važe! Takođe morate je poželeti u tišini. I na kraju, ne smete je nikome reći.

Verovali ili ne, istraživači tvrde da se skoro polovina želja koje ljudi požele uz zvezdu padalicu - ostvari! Objašnjenje je da trud koji uložimo u to ostvarenje nadilazi naše ostale napore. Dakle, pažljivo birajte svoju želju.

Izvor: Lepa & Srećnabonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt