3 GREŠKE ZBOG KOJIH PEČENI KROMPIR NIJE NAJBOLJI BAŠ U VAŠOJ RERNI: domaćice kriju ova 3 trika za reš krompir

3 GREŠKE ZBOG KOJIH PEČENI KROMPIR NIJE NAJBOLJI BAŠ U VAŠOJ RERNI: domaćice kriju ova 3 trika za reš krompir Foto: Shutterstock

Pečeni krompir u rerni može da bude pravi delikates a može i da završi kao neukusan prilog, pun ulja, sirov i tvrd iznutra a sav mekan i bez korice spolja, piše Lepa & Srećna.

Razlog tome mogu biti tri glavne greške, za koje mnoge domaćice i ne znaju da se mogu lako izbeći.

Prethodno je, naravno, važno da ispunite osnovne uslove, a to je da kupite svež krompir i da izaberete pravu sortu za pečenje.

Ako ste to uradili kako treba, dovoljno je samo da primenite ova tri trika i glavne greške pri pečenju krompira ćete lako izbeći.

1. KROMPIR UVEK TREBA KRATKO OBARITI PA PRIPREMITI POVRŠINU ZA PEČENJE!

Kako se to radi? Za početak, vrhunski kuvari će vam preporučiti da oljušten krompir koji ste isekli na željene komade obarite u vodi sa malo sode bikarbone! Uputstvo i recept ćete naći OVDE.

Zatim, treba da pripremite površinu obarenog krompira za pečenje, tako što ćete ga dobro ocediti u metalnom situ (đevđiru), snažno tresući ručke. Time se na površini krompira stvara deblja skrobna skrama koja će se divno ispeći u rerni i dati posebnu hrskavost vašem pečenom krompiru.

2. KROMPIR TREBA DA SE PEČE RAŠIREN U PLEHU

Osnovna greška domaćica je da pretrpaju pleh ili pekač krompirom i usput ga zaliju uljem da "ogrezne". Rezultat? Može biti samo krompir "kuvan" u dubokom ulju, a tu nikakve reš korice nema.
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt