KAKO SE PEČE KESTEN: evo kako da birate, ispečete i oljuštite kestenje

Ako se odlučite za kuvanje u loncu, tada plodove stavite u hladnu, malo posoljenu vodu. Sitnije kestenje se kuva oko pola sata, a krupnije do sat vremena.

KAKO SE PEČE KESTEN: evo kako da birate, ispečete i oljuštite kestenje Foto: Shutterstock

Da bi bili savršeni za jelo, plodovi kestena moraju biti veći, imati sjajnu koru na kojoj nema rupica. Takođe, trebalo bi da budu suvi i teški.

Sledeći korak do savršenog zalogaja je pobrinuti se da su savršeno skuvani ili pečeni. Postoji nekoliko načina pripreme:

Na šporetu

Ako se odlučite za pečenje na šporetu, tada bi bilo dobro da nabavite tiganj sa rupicama, ali ako je nemate, poslužiće i klasičan. Najpre im zarežite koru u obliku krstića, a nakon stavljanja u tiganj pokrijte ih i povremeno protresite. Kora će se rastvoriti, a kestenje će dobiti boju.

U rerni

Kod pripreme u rerni kestenje prerežite, potom ih potopite vodom. Rerna neka bude zagrejana na najjače, a bilo bi savršeno da imate pleh sa rupicama. Gotovi su, zavisno od veličine, za otprilike 10 do 20 minuta.

Kliknite OVDE da pročitate kako još možete da spremite kestenje!




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt