KAKO DA PRAVILNO ZAMRZNETE SVEŽE JAGODE: ako ih ovako zamrznete, sačuvaće ukus kao da su tek ubrane

Evo kako da pravilno zamrznete jagode - neverovatan trik iskusnih domaćica!

KAKO DA PRAVILNO ZAMRZNETE SVEŽE JAGODE: ako ih ovako zamrznete, sačuvaće ukus kao da su tek ubrane Foto: Shutterstock

Eksprerti za kuhinju savetuju kako da zamrznete jagode tako da im sačuvate ukus bez obzira kada ćete ih kasnije koristiti, piše Stvar ukusa.

PROČITAJTE JOŠ: VIŠE NIKADA NEĆETE BACATI PETELJKE OD JAGODA: nećete verovati koje sve opake bolesti leče, a evo kako da ih iskoristite (RECEPT)

Put koji jagode pređu od mesta gde su ubrane do lokalnih prodavnica je teško putovanje sa slatkim krajem. Ali ponekad mi uzmemo više jagoda nego što možemo pojesti. Ako ne želite da pravite sebi dosta posla sa pripremanjem džema, evo jednostavnog rešenja: Zamrznite ih.

Kada ih zamrznete pravilno, one će sačuvati sve hraniljive sastojke i kvalitet, a ostaće prisutani i njihov ukus kao i nutritivne vrednosti. Zapamtite da one promene boju, jagode postanu tamnije, i njihova tekstura bude mnogo mekša, tako da ne trebati da jagode koje su zamrzute pa odmrznute imaju isti izgled kao kad su bile sveže. Ipak, ne brinite postoji mnogo recepata u kojima one mogu da budu odlično upotrebljene.

Korak 1: Pripremite jagode

Izaberite jagode koje su tamno crvene, čvrste i potpuno zrele. Operite i osušite jagode pažljivo, odvojte stabljike i kapice. Suve jagode stavite na poseban papir.

Upozorenje: Ne držite dugo jagode u vodi, jer tako gube hranljive sastojke i ukus.

Kliknite OVDE za nastavak teksta!




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt