6 saveta iskusnih domaćica za čistiju kuhinju

Pogledajte kako da ubrzate i olakšate pripremu jela i čišćenje svog malog kulinarskog carstva!

6 saveta iskusnih domaćica za čistiju kuhinju Foto: Shutterstock
Korona virus NOVO!

Čak i priprema omiljenih specijaliteta može postati prava noćna mora čim pomislimo na čišćenje koje nas čeka. Međutim, uz nekoliko trikova ubrzaćete čišćenje nereda i povećati uživanje u pripremi specijaliteta za prijatelje i ukućane.

1. Čistite dok kuvate. Ovo je veoma važno pravilo za kuvanje u domu. Ako kuvate u duetu, podelite obaveze tako da vi sklanjate i perete suđe dok partner kuva, ili obrnuto.

2. Čistite posuđe dok su na šporetu. Ovo podrazumeva da u posudu koja vam više nije potrebna sipate malo vode dok su tiganj ili šerpa još topli. Tako će se ostaci hrane lakše ukloniti i posuđe lakše očistiti.

VIŠE: Brzinsko detaljno čišćenje: 16 jednostavnih koraka do blistave kuhinje

3. Ispraznite mašinu za pranje posuđa na vreme. Pre nego što počnete da kuvate, vodite računa da vam je mašina za pranje posuđa prazna kako bi bilo mesta za suđe koje ste koristili u pripremi, a koje ne planirate da operete ručno.

4. Očistite blender. Jedan od najbržih načina da očistite blender je da u njega sipate toplu vodu i malo tečnosti za suđe i uključite ga da meša smesu oko minut, a zatim isperite.

VIŠE: Izbacite hemiju: 8 prirodnih sredstava za čišćenje u kuhinji

5. Operite pribor odmah nakon korišćenja. Ako rende za sir ne operete odmah, već tako stoji čitavu noć, biće vam kasnije jako teško da ga očistite i izgubićete dosta vremena ribajući stvrdnute ostatke sira.

6. Operite suđe i očistite kuhinju pre odlaska na spavanje. Priznaćete da je veoma lep osećaj kada uđete u kuhinju da skuvate jutarnju kafu i dočekaju vas čist šporet i blistave radne površine, bez zaostalog mirisa večere koju ste pripremali.

Izvor: Stvar ukusa
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt