Mađarski specijalitet: hladna čorba od višanja

Probajte jedan od posebnih specijaliteta mađarske kuhinje i uživajte u neobičnom ukusu kombinacije višanja i cimeta...

Mađarski specijalitet: hladna čorba od višanja Foto: Stock Food
Sastojci:
  • 300 g višanja (bez koštica)
  • 3 žumanceta
  • kašika brašna
  • kašika šećera
  • 1 dl kisele pavlake
  • malo cimetove korice
Priprema: U dublju posudu sipajte 8 dl vode, pa kada voda počne da vri, dodajte očišćene sveže višnje (ili odmrznute), koru cimeta kao i šećer. Čorbu sa svim sastojcima kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta u nepoklopljenoj posudi. Razmutite brašno sa nekoliko kašika hladne vode, a zatim brašno postepeno dodavajte u čorbu i, uz lagano mešanje, pustite da kuva najviše 10 minuta. Zatim sklonite posudu sa vatre, izvadite koru cimeta iz čorbe, pa začinite mešavinom kisele pavlake i žumanaca. Do posluženja čorbu od višanja držite u frižideru.



bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt