PAPRIKAŠ OD BUKOVAČA: čorbasto jelo za dane bez mesa (POSNO + RECEPT)

Umesto bukovača možete da koristite i šampinjone, ali je paprikaš ovako pikantniji. Paprike iz turšije daju poseban šmek ovom izuzetno ukusnom jelu!

PAPRIKAŠ OD BUKOVAČA: čorbasto jelo za dane bez mesa (POSNO + RECEPT) Foto: Profimedia
  • Sastojci:
  •  
  • 2 glavice crnog luka
  • 1-3 šargarepe
  • 3 cele parike iz turšije
  • 1/2 l sosa od paradajza
  • 2 pakovanja bukovače
  • začini
  • kašičica origana

Priprema:

Izdinstajte crni luk i šargarepu sečenu na kolutove, dodajte papriku sečenu na kockice i dinstajte 10-ak minuta.

Vodu postepeno nalivajte po potrebi.

Kad je na pola gotovo, dodajte bukovače sečene na tračice i dinstajte još, takođe nalivajući vodu, ako je potrebno.

Začinite po ukusu solju i biberom.

Na kraju dolijte pola litra sosa od paradajza i kašičicu origana.

Kuvajte još par minuta i sklonite s vatre. 

Vreme pripreme: 1,5 sat

Recepte piše: Milja Lukić

PROČITAJTE JOŠ:

RECEPTI ZA JELA S RIBOM

RECEPTI ZA JELA OD POVRĆA

POSNI KOLAČI I TORTE

POSNI HLEB I PECIVA

PRAVILA, OBIČAJI, POUKE, VESTI

 



Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt