STARA JELA NA NOVI NAČIN: projara bez kukuruznog brašna (RECEPT)

Projina mlađa i modernija "sestra", projara diči se dodacima poput sira i mleka. Ovaj recept zanimljiv je i po tome što se uopšte ne koristi kukuruzno, tojest, "projino" brašno.

STARA JELA NA NOVI NAČIN: projara bez kukuruznog brašna (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 3 jaja
  • 2 šoljice pšeničnog griza
  • 2 šoljice brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 i 1/2 šoljice mleka
  • 2 i 1/2 šoljice ulja
  • 250 gr prevrelog sira
  • so

Priprema:

Umutite sneg od belanaca pa dodajte žumanca. Nastavite da mutite i dodajte brašno sa praškom za pecivo, pa mleko, zatim griz, pa ulje i na kraju izmrvljeni sir. Sipajte u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite na 180 C oko 20 minuta. Zatim smanjite temperaturu i pecite još 20 minuta na 150 C. Ostavite na toplom da se još malo "istišti".

Napomena: Nije od presudne važnosti kolike su šoljice za ovu meru, sve dok koristite iste za merenje suvih i tečnih sastojaka. Nemojte samo upotrebljavati minijaturne a ni velike šolje od 2 dcl. Po želji, možete ostaviti malo sira i u grudvicama, biće ukusan i u toploj i u hladnoj projari.

Izvor: Lisa




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt