Krem brule

Nije samo hrskava karamel korica ispod koje se krije sočan fil ono što oduševljava kod krem-brulea. Završan dodir plamenikom preko kolača, pripremu ukusne poslastice pretvara u pravu kulinarsku magiju.

Krem brule Foto: Camera Press
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Recept za krem brule (crème brulée) ili "zapečeni krem" pojavljuje se krajem 17. veka. Ova poslastica se sastoji od kremastog fila i hrskave karamel korice.

Za pravi užitak, savetujemo vam da kolač prenoći u frižideru, a da gorionikom, kuhinjskim brenerom, koricu napravite neposredno pre služenja. Na taj način, pored demonstriranja kulinarskog mađioničarskog trika, dobijate i spoj hladnog fila i tople karamel kore.

 

Sastojci: 

  • jedan štap vanile ili 5 ml esencije vanile
  • 500 ml slatke pavlake
  • 6 žumanaca
  • 100 gr kristal šećera + još malo za preliv

Postupak pripreme krem brulea pogledajte u galeriji.




slike u galeriji
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt