JUNEĆE PLJESKAVICE SA ZAČINSKIM BILJEM: mleveno meso na roštilju ili pečeno u rerni (RECEPT)

Domaća pljeskavica je dobila ozbiljnu konkurenciju u modernim hamburgerima ali je začinsko bilje tu da vrati staru slavu omiljenom specijalitetu.

JUNEĆE PLJESKAVICE SA ZAČINSKIM BILJEM: mleveno meso na roštilju ili pečeno u rerni (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  •  
  • glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 600 g mlevene junetine
  • 2 kašičice mlevene paprike
  • kašičica majorana
  • kašičica mlevenog kima
  • ½ kašičice mlevenog bibera
  • 2 kašičice soli

Priprema:

Crni i beli luk oljuštite.

Crni luk isecite što sitnije, a beli luk propustite kroz presu i dodajte mesu u činiji.

Dodajte i sve preostale sastojke, pa sve dobro pomešajte.

Smesu podelite na 12 delova iste veličine, oblikujte kuglice, lagano ih spljoštite, stavite na roštilj i pecite sa svake strane po sedam minuta.

Vreme pripreme: 30 minuta.

Napomena: Pljeskavice možete peći i u rerni - u plehu u koji ste postavili pek papir.

Recepte piše: Marija Jakob

RECEPTI ZA PRIPREMU MESA I RIBE




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt