Kiseli kornišoni

Ove kisele krastavčiće je bolje stavljati u više manjih nego u jednu veliku teglu, savetuju iskusne domaćice.

Kiseli kornišoni Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • kornišoni (vrsta sitnih krastavaca)
  • 10 l vode
  • 1,5 dl esencije
  • 350 g soli
  • 2 kašike šećera
  • kesica bibera u zrnu
  • 2 kesice konzervansa (od 5 g)
  • 2 kesice vinobrana (od 5 g)
  • ren
  • mirođija
  • lovorov list

Priprema:

Vodu, so biber, šećer, konzervans i vinobran stavite da proključaju. Dodajte esenciju i prelijte oprane krastavčiće. Kad se malo prohlade, ređajte krastavčiće u tegle s renom, mirođijom i lovorovim listom. Prelijte turšijom s esencijom, povežite tegle i ostavite na hladnom mestu.

Recepte piše: Milja Lukić



bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt