Tri recepta za zdravu picu

Nadaleko poznato italijansko jelo doživljavamo kao kaloričnu i nezdravu hranu ali ukoliko upotrebite povrće kao glavni sastojak, dobićete zdrav i ukusan obrok. Pogledajte naše predloge.

Tri recepta za zdravu picu Foto: Thinkstock

Kalcona (preklopljena pica) sa brokolijem

Sastojci:

  • testo za picu
  • 200 g mocarele
  • 500 g brokolija
  • so, biber  
  • glavica luka
  • 200 g paradajz-pirea ili pasiranog paradajza iz konzerve
  • 2 kašike ulja

 

Priprema:

Mocarelu ocedite i iseckajte. Brokoli izdelite na cvetove, pa blanširajte u slanoj vodi tri minuta. Ocedite. Luk očistite i isecite na trake. Pomešajte luk sa mocarelom i brokolijem. Rernu zagrejte na 220 stepeni. Razvaljajte testo. Polovinu testa premažite paradajzom, nafilujte povrćem, posolite i pobiberite.
Testo bez fila preklopite, pa dobro stisnite da ga zatvorite. Testo odozgo izbušite viljuškom na nekoliko mesta, pa premažite uljem. Pecite u rerni 35 minuta. 

Vreme pripreme: 85 minuta 



bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt