Pravi mađarski gulaš

Mađarski gulaš je za mnoge najukusniji među jelima ove vrste, kralj među gulašima. Ovaj kulinarski specijalitet ima različite verzije, a retki ga kuvaju tako da on bude savršenog ukusa. Među takvima je Aranka Varnju, kuvarica restorana "Corner".

Pravi mađarski gulaš Foto: Shutterstock
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Danas možemo pronaći više verzija recepata za spremanje ovog starog, dobrog mađarskog specijaliteta, ali je pitanje koji je pravi i najbolji. Svi uživaju jedući gulaš, a umetnost je spremiti ga. To znaju svi kuvari, pa se često utrkuju koji će od njih biti najbolji majstor za mađarsku verziju ovog delikatesnog jlea. A prilika da jedete ovaj specijalitet kad ste na putu i imate vremena samo da svratite na pumpu, zaista je vredna pažnje.

Na MOL pumpama otvoreni  su "Corner" restorani koji će nuditi najraznovrsnije specijalitete mađarske i internacionalne kuhinje. Čuveni mađarski gulaš, pileći ražnjići, punjena vešalica, ali i različite sveže salate i sočni deserti samo su neka od jela koja će putnicima-namernicima dati snagu i energiju za sigurnu i udobnu vožnju i putovanje za celu porodicu. Fast food više neće biti sinonim za pumpe!

Za sve ljubitelje dobre hrane,  kuvarica restorana "Corner"  Aranka Varnju podelila je sa nama tajnu svog čuvenog mađarskog gulaša.

Mađarski gulaš(recept za 10 osoba)

Sastojci:

  • 1,5 kg crnog luka
  • 200 ml ulja
  • 20 g soli
  • 2,5 kg junetine
  • 30 g začina za jelo
  • 10 g bibera
  • 50 g mlevene crvene slatke paprike
  • 30 g mlevene crvene ljute paprike
  • 5 g belog luka

Priprema:

Iseckajte na kockice crni luk i stavite u lonac, dodajte ulje, i odmah  zatim so da bi se luk bolje sjedinio.  Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Iseckajte junetinu na kockice (2,5x2,5cm) i dodajte je u  izdinstani luk, zatim nalijte vode  toliko da prekrije meso. U sve  to dodajte začin za jelo,  biber, mlevenu crvenu  slatku papriku, mlevenu  crvenu ljutu papriku,  beli luk, i ostavite da se  kuva 2-3 sata na  umerenoj vatri (u zavisnosti od mesa).  Kad se to sve lepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je  spreman za jelo!

Pripremila: Marija Jakob
slike u galeriji
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt