PRAZNIČNI NAPITAK: punč sa pomorandžom (RECEPT)

Ukusan i osvežavajući punč jedan je od najpopularnijih prazničnih napitaka i može da pruži poseban užitak u novogodišnjoj noći ili u bilo kom momentu neke proslave, druženja. Ukus je lagan ali i vrlo opojan...

PRAZNIČNI NAPITAK: punč sa pomorandžom (RECEPT) Foto: Shutterstock

Poreklo:
Punč potiče iz Indije. U 17. veku britanski pomorci doneli su njegov recept u Evropu i prilagodili ga ukusu starog kontineta. Tako je taj napitak stekao svetsku slavu. Danas postoji više vrsta punča.

Priprema:
Skuvajte litar jakog crnog čaja i ostavite da se ohladi. Iscedite u čaj tri limuna, dodajte rum, med i pola kilograma šećera. Mešajte dok se šećer potpuno ne otopi pa stavite u frižider. Ohlađen punč ulijte u staklenu činiju i ubacite kocke leda, kriške limuna ili pomorandže i kocke šećera.

Punč poslužite hladan u velikoj staklenoj posudi, a tokom večeri povremeno u njega dodajte nove kockice leda. Ipak, ako vam više prija vruć, možete ga podgrevati u mikrotalasnoj. Svaki gost kutlačom sipa ukusni napitak po želji. Ako će ga piti i deca, smanjite količinu ruma u punču, jer ukus lako zavara a brzo udara u glavu.

Izvor: Lepa & Srećna
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt