Tiramisu

Italijanska poslastica spada u jedan od najomiljenijih dezerta širom sveta. Usled toga ali i činjenice da se sprema relativno brzo i da sem maskarpone sira ne sadrži neke posebne sastojke, ovaj aromatični kolač se često pravi u svakom domu.

Tiramisu Foto: Promo / Shutterstock
  • Potrebno je:
  • 4 žumanceta
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 g maskarponea (ili kisele pavlake sa 20% mlečne masti)
  • 4 dl slatke pavlake
  • malo pakovanje piškota
  • šolja proceđene crne kafe
  • 2 kašike arome ruma
  • malo kakaa

Priprema:
Žumanca umutite s polovinom količine šećera u prahu i kuvajte ih najkraće 20 minuta na pari, sve vreme mešajući varjačom. U drugoj činiji umutite slatku pavlaku s preostalom količinom šećera. Kad se krem zgusne, sklonite ga s vatre i prohladite, pa sjedinite s umućenom slatkom pavlakom. Dodajte sir i mikserom sve dobro sjedinite.

U skuvanu kafu dodajte aromu ruma. U pleh prvo stavite piškote umočene u kafu. Preko njih sipajte polovinu tiramisu krema, opet stavite red natopljenih piškota, pa prekrijte drugom polovinom krema. Pomoću cediljke pospite kolač kakaom i stavite ga u frižider.

Miljin savet: Ovaj recept jednostavno – ne može da vam ne uspe, a vrlo je lak za pripremu i od poznatih namirnica

Marija Jakob 




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt