PUNJENI PEČENI KROMPIR SA SOSOM OD PARADAJZA: sve u jednom plehu, priprema za 10 minuta (RECEPT)

PUNJENI PEČENI KROMPIR SA SOSOM OD PARADAJZA: sve u jednom plehu, priprema za 10 minuta (RECEPT) Foto: Shutterstock

Priprema ovog jela je izuzetno brza, a dok se ono posle peče u rerni, vi imate vremena da postavite sto i eventualno dodate ručku supu i desert, piše Lepa&Srećna.

  • Sastojci:
  •  
  • 1 kg krompira
  • 600 gr paradajza
  • 150 gr sira 
  • 50 gr pesto sosa
  • peršun, so i biber
  • po želji začini
  • ulje

Priprema:

Dobro operite krompir i izbušite koru viljuškom na više mesta. Premažite uljem.

Stavite pek-papir u pleh i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 180C stepeni.

Za to vreme isecite paradajz na četvrtine, posolite i pospite uljem pa dobro promešajte.

Krompir premestite na jednu stranu pleha, paradajz sipajte na drugu stranu i pecite još pola sata.

Proverite da li je krompir pečen (da se lako otvara oštrim nožem), pa svaki rasecite "na krst".

Karamelizovani paradajz dobro izgnječite viljuškom, pomešajte sa peršunom (možete dodati i beli luk ako volite), pa sipajte taj sos u svaki krompir.

Pospite sirom po ukusu (lepo se slaže rikota ili mekši prevreli sir) i poslužite. 

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt