MINI FOKAČA: italijanske tanke lepinje sa različitim ukusima (RECEPT)

MINI FOKAČA: italijanske tanke lepinje sa različitim ukusima (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  •  
  • 350 gr brašna
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 200 ml vode
  • 1/2 kašičice soli
  • Za posipanje:
  •  
  • krupna so
  • maslinovo ulje
  • origano ili bosiljak

Priprema:

Prosejte brašno, dodajte kvasac i so i umešajte maslinovo ulje i oko 200 ml tople vode.

Mesite desetak minuta pa testo ostavite u činiji prekrivenoj plastičnom folijom da narasta oko pola sata.

Premesite i podelite na četiri dela, pa rastanjite u ovalni oblik.

Poprskajte maslinovim uljem i pospite krupnom solju.

Poređajte testo na pek-papir namazan uljem i prekrijte dobro isceđenom, vlažnom kuhinjskom krpom da stoji još oko pola sata.

Pecite petnaestak minuta na temperaturi od 190C stepeni.

Ostavite da se prohlade na rešetki a poslužite ih mlake.

Mini fokače možete pripremiti sa raznovrsnim prelivom. Uz maslinovo ulje možete dodati sušeni paradajz ili sitno seckan crveni luk, ruzmarin... po ukusu ukućana i gostiju.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt