PILETINA SA KROMPIROM, POVRĆEM I PESTO SOSOM: pečeno pile uz bogat prilog (RECEPT)

PILETINA SA KROMPIROM, POVRĆEM I PESTO SOSOM: pečeno pile uz bogat prilog (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  •  
  • jedno pile (oko 1,5kg)
  • 200 gr krompirića
  • 1 tikvica
  • 2 crvena luka
  • 1 manji plavi patlidžan
  • 4 čena belog luka
  • 1 paprika
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 130 gr spanaća
  • 60 gr rukole
  • 5-6 oraha
  • sok od 1/2 limuna
  • so i biber
  • 25 gr parmezana

Priprema:

Prelijte očišćen spanać vrelom vodom pa ga ocedite isperite hladnom vodom. Neka se dobro iscedi.

Rukolu operite, pa u blenderu izmiksajte sa spanaćem, čenom belog luka, orasima i parmezanom.

Celo pile pripremite za pečenje, posolite i pobiberite, a ispod kože na četiri mesta napravite male "džepove" i u svaki ubacite po jednu kašiku pesto mešavine.

U svaki stavite i po jedan oljušteni čen belog luka.

Pažljivo namažite uljem, pa pecite dvadesetak minuta na temperaturi od 220C stepeni.
Zatim smanjite temperaturu na 180C stepeni i pecite još oko 20 minuta.

Dodajte oljušteno i iseckano povrće, posolite, prelijte sokom limuna i ostatkom pesto sosa pa sve dobro izmešajte i pecite u rerni oko pola sata.

Ostavite bar petnaestak minuta da odstoji pre nego što isečete pile i poslužite ga.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt