MEKSIČKI PIRINAČ: laki prilog od pirinča sa graškom, paradajzom i kukuruzom (RECEP)

MEKSIČKI PIRINAČ: laki prilog od pirinča sa graškom, paradajzom i kukuruzom (RECEP) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 300 gr pirinča
  • 400 gr paradajza
  • 100 gr graška
  • 100 gr kukuruza
  • list lorbera
  • kocka za supu
  • so i biber
  • maslinovo ulje
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Na ulju ugrejte seckan beli luk i list lorbera, dodajte pirinač i pržite nekoliko minuta.

Razmutite kocku za supu u pola litra vode i dodajte u pirinač.

Dodajte seckan paradajz iz konzerve (ako koristite svež, prvo ga oljuštite).

Posolite, pobiberite i kuvajte na tihoj vatri, poklopljeno dvadesetak minuta.

Dodajte zamrznuti grašak i kukuruz, pa nastavite da kuvate dok sva tečnost ne uvri.

Možete služiti kao prilog ili pospite sirom ili kačkavaljem i služite kao lagani obrok.

Takođe, možete pirinač kratko zapeći u rerni.

Izvor: Lepa&Srećna




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt