NAJBOLJI ITALIJANSKI SOS OD PARADAJZA: odličan preliv za pastu, ćufte ili pire krompir (RECEPT)

NAJBOLJI ITALIJANSKI SOS OD PARADAJZA: odličan preliv za pastu, ćufte ili pire krompir (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 800 gr paradajza
  • 5 kašika putera
  • 1 glavica luka
  • začini

Priprema:

Ako koristite svež paradajz, oljuštite ga i sameljite u blenderu.

Ako koristite konzervisani paradajz, izmrvite ga viljuškom.

Luk oljuštite i presecite na pola.

Sipajte u šerpu paradajz, dodajte luk, puter i so po ukusu.

Kuvajte na tihoj vatri oko 45 minuta, otklopljeno da polako vri.

Povremeno promešajte i veće parčiće paradajza izmrvite varjačom.

Dosolite po potrebi i dodajte kašiku šećera.

Izvadite luk, dodajte začine po ukusu - origano, bosiljak ili peršun.

Napomena: ako koristite konzervisani paradajz, proverite da li je već dovoljno zaslađen i, u tom slučaju, nemojte dodavati šećer.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt