PILETINA SA SOSOM OD PARADAJZA I PARMEZANOM: pileće meso na italijanski način uz špagete, bareni krompir ili pomfrit (RECEPT)

Piletina a la parmiđana (parmigiana) je izvanredno lako i pikantno jelo koje se odlično slaže sa različitim prilozima.

PILETINA SA SOSOM OD PARADAJZA I PARMEZANOM: pileće meso na italijanski način uz špagete, bareni krompir ili pomfrit (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  •  
  • 4 pileće šnicle
  • 1 jaje
  • brašno
  • prezle
  • so i biber
  • origano
  • ulje
  • parmezan
  •  
  • Za sos:
  •  
  • 3 paradajza ili
  • 1/2 l soka od paradajza
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika šećera

Priprema:

Pileće šnicle dobro istući, posoliti i pobiberiti.

Uvaljati ih u brašno pa u jaja i prezlu i pržiti na srednjoj vatri u dubljem ulju.

Vaditi na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće.

Na malo ulja ugrejati kašiku brašna, samo da pobeli. Dolivati malo po malo sok od paradajza ili pulpu blendiranog (prethodno oljuštenog) paradajza.

Ukuvati sos do željene gustine, dodati šećer, so i biber po želji.

U pleh poređati pohovane pileće šnicle, preliti sosom od paradajza i posuti parmezanom.

Zapeći u rerni desetak minuta.

Služiti sa špagetama, barenim krompirom ili pomfritom.

Ako želite da kao prilog poslužite špagete, pripremite veću količinu sosa.

Izvor: Lepa&Srećna

piletina-sa-sosom-od-paradajza-i-parmezanom-pilece-meso-na-italijanski-nacin-uz-spagete-bareni-krompir-ili-pomfrit-recept-1

JELA SA PILETINOM - RECEPTI




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt