JUNEĆI GULAŠ NA ITALIJANSKI NAČIN: gurmanska junetina služi se uz pomfrit, kuvani krompir ili palentu (RECEPT)

JUNEĆI GULAŠ NA ITALIJANSKI NAČIN: gurmanska junetina služi se uz pomfrit, kuvani krompir ili palentu (RECEPT) Foto: Shutterstock

Meka junetina isečena na komadiće prava je inspiracija za vešte kuvarice i kuvare! Ovo je italijanska verzija popularnog gulaša, piše Lepa&Srećna.

  • Sastojci:
  • 500 gr junetine
  • 3 glavice luka
  • 3 dcl crnog vina
  • 50 gr putera
  • ulje
  • so i biber
  • nekoliko zrna kleke
  • 2 lista lorbera
  • 1 kašika brašna

Priprema: 

Meso isecite na komadiće, posolite i pobiberite pa uvaljajte u brašno.

Na ulju otopite pola putera pa kratko ispržite kockice mesa. Izvadite i ostavite ih na toplom.

U masnoću dodajte ostatak putera i luk iseckan na rebarca.

Kad malo omekša, dodajte lorber, kleku i ostale začine pa sipajte i pola čaše vina.

Kad se sve sjedini, vratite i meso i nalivajte naizmenično vinom i vodom da meso omekša a sos se lepo ujednači.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt