RIBLJI ŠTAPIĆI SA PIRE KROMPIROM U RERNI: ručak na brzinu (RECEPT)

RIBLJI ŠTAPIĆI SA PIRE KROMPIROM U RERNI: ručak na brzinu (RECEPT) Foto: Shutterstock

Pržena hrana upija dosta masnoće, ali mnogi tvrde da je mnogo ukusnija od pečene ili barene, piše Lepa & Srećna.

Zato će ova kombinacija zadržati najbolje od oba načina pripreme.

  • Sastojci:
  • 600 gr krompira
  • 2 struka mladog luka
  • 10 ribljih štapića
  • 50 ml mleka
  • 1 kašika putera
  • so, biber, morski oraščić
  • 50 gr kačkavalja
  • ulje za prženje

Priprema:

Kuvajte oljušten krompir petnaestak minuta u slanoj vodi.

Ocedite ga i vratite u šerpu pa ga izgnječite.

Zagrejte mleko u mikrotalasnoj rerni i dodajte ga polako muteći krompir mikserom.

Dodajte puter i začine.

Sipajte krompir u podmazan pleh i izravnajte.

Iseckajte opran mladi luk i pospite po krompiru.

Riblje štapiće kratko propržite sa obe strane na vrelom ulju - samo da uhvate koricu.

Vadite ih pravo u pleh sa krompirom - rasporedite ih po želji.

Narendajte krupno kačkavalj, pospite po krompiru i ribi.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180C stepeni petnaestak minuta.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt