SVINJETINA U PARADAJZ SOSU: pikatno svinjsko meso služite sa krompirom, makaronama ili pirinčem (RECEPT)

SVINJETINA U PARADAJZ SOSU: pikatno svinjsko meso služite sa krompirom, makaronama ili pirinčem (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 600 gr svinjetine
  • 300 gr pelata u konzervi
  • 1-2 sveža ili zamrznuta paradajza
  • so i biber
  • origano
  • tucana paprika po ukusu1 ka
  • šika vinskog sirćeta
  • 1 kašika šećera
  • po ukusu masline i kapari
  • peršun
  • kačkavalj ili parmezan za posipanje

Priprema:

Odaberite meso od plećke bez kostiju ali ga očistite od viška masnoće.

Isecite na krupnije parčiće pa propržite kratko sa svih strana da se zapeče.

Stavite u ekspres lonac, dodajte izdrobljeni pelat i iseckan oljušten paradajz.

Dodajte začine i nalijte vodom da ogrezne pa kuvajte u dobro zatvorenom loncu oko 20 minuta od trenutka od kada počne da pušta paru.

Tada isključite i ostavite da meso lepo omekša u pari.

Izvadite svinjetinu iz lonca pa razdvojite na sitnije komadiće pomoću dve viljuške.

Vratite u lonac i dodajte još začina po želji.

Servirajte sa odabranim prilogom i pospite rendanim kačkavaljem ili parmezanom.

Ukrasite listom peršuna.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI SA SVINJETINOM

 




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt