UKRČKANA PILETINA SA KROMPIRIĆIMA: mamin ručak koji leči i dušu i telo (RECEPT)

UKRČKANA PILETINA SA KROMPIRIĆIMA: mamin ručak koji leči i dušu i telo (RECEPT) Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  •  
  • 4-6 karabataka
  • 100 gr slanine
  • 1 glavica luka
  • 500 gr mladih krompira
  • 200 gr pečuraka
  • kocka za supu
  • začini

Priprema:

U podmazanom tiganju sa debelim dnom zapecite svaki karabatak sa strane gde je kožica.

Odlijte suvišnu masnoću pa ispržite seckanu slaninu.

U pleh ili pekač sipajte slaninu i masnoću, dodajte oljušten krompir, seckan luk i pečurke.

Složite karabatke tako da kožica bude okrenuta na gore.

Naspite vodu sa kockom za pileću supu da piletina ogrezne, a kožica ostane suva.

Poklopite ili stavite foliju preko pleha. Pecite dok krompir ne bude gotov.

Ako bude ostalo previše soka od pečenja, prespite ga u šerpicu i kuvajte na tihoj vatri da uvri do željene gustine.

Recept: Kuvarica Kika

Izvor: Lepa&Srećna

JELA SA PILETINOM




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt