PILETINA "HARMONIKA": pileće belo meso na haselbak način za iskusne domaćice (RECEPT)

PILETINA "HARMONIKA": pileće belo meso na haselbak način za iskusne domaćice (RECEPT) Foto: Shutterstock

Sečenje pilećih grudi na poseban "haselbak" način je tajna ovog atraktivnog i ukusnog jela, piše Lepa&Srećna.

  • Sastojci:
  •  
  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 100 gr kačkavalja
  • 100 gr slanine
  • ljuta papričica
  • so i biber
  • ulje

Priprema:

Rasecite meso na krupnije delove (ako je pile manje, uzmite dva bela mesa pa prepolovite).

Zasecite svaki komad po gornjoj površini, tako da zarez ide do oko 2/3 debljine komada (da liči na harmoniku).

U svaki zarez stavite, naizmenično, po parče slanine i kačkavalja.

U svaki drugi ili treći stavite komadić ljute papričice.

Vrlo malo posolite (pazite, slanina i kačkavalj su slani) i samo po ukusu pobiberite.

Pecite u podmazanom plehu, na oko 200C oko pola sata.

Recept: Kuvarica Kika

Izvor: Lepa&Srećna

RECEPTI SA PILETINOM

 




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt