MUSAKA OD TIKVICA SA MLEVENOM SVINJETINOM: izdašno jelo bez pohovanja i mnogo masnoće (RECEPT)

MUSAKA OD TIKVICA SA MLEVENOM SVINJETINOM: izdašno jelo bez pohovanja i mnogo masnoće (RECEPT) Foto: Shutterstock

Umesto dugog pohovanja tikvica koje pritom upijaju mnogo ulja, pripremite musaku na zdraviji način, piše Lepa&Srećna.

  • Sastojci:
  •  
  • 1200-1300 gr tikvica
  • 500 gr svinjskog mesa
  • 2 šargarepe
  • 1 luk
  • so, biber, čili
  •  
  • Za bešamel:
  •  
  • 30 gr putera
  • 2 kašike brašna
  • 400 ml mleka
  •  
  • Za preliv:
  •  
  • 4 jaja
  • 200 ml mleka

Priprema:

Izdinstati seckan luk i šargarepu.

Dodati meso i upržiti da pobeli.

Za bešamel, otopite puter, sipajte brašno i ugrejte da pobeli, pa dodajte mleko razređujući sos polako. Začinite sušenim začinom i morskim oraščićem.

Tikvice, po želji, oljuštite pa isecite na kolutove. Tepsiju namažite puterom, pa složite red tikvica, red mlevenog mesa sa povrćem. Završite tikvicama.

Prelijte sve bešamel sosom pa pecite u rerni oko pola sata. 

Umutite jaja sa mlekom i začinite pa prelijte musaku i pecite još pola sata.

Po želji, narendajte kačkavalj i pospite po vrhu dok je vrelo.

Neka se prohladi par minuta pre služenja.

Izvor: Lepa&Srećna




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt